İstanbul'da Sanat Dolu Bir Hafta
İstanbul, bu hafta sanatseverleri çeşitli etkinliklerle buluşturuyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde, 4-7 Ağustos tarihleri arasında Doğuş Algün'ün yönettiği "Ölü Mevsim" filmi, 8-10 Ağustos'ta ise Kerem Kuşçu'nun "Yaz Işığı" adlı sinemasal eseri gösterilecek.
Zorlu PSM Vestel Amfi'de bugün sürükleyici "Leo" filmi izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, 9 Ağustos'ta, müzikseverleri bir araya getirecek olan Ari Barokas konseri gerçekleştirilecek.
Bununla birlikte, köyden şehre göç eden bir ailenin zorlu yaşam mücadelesini anlatan "Sevgili Arsız Ölüm Dirmit" tiyatro oyunu, yarın Maximum Uniq Açıkhava'da sahnelenecek. Türk pop müziğinin sevilen ismi Erol Evgin de 9 Ağustos'ta aynı mekânda İstanbullularla buluşacak.
Ayna grubu 8 Ağustos'ta, Bora Hışır ise 10 Ağustos'ta IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde müzikseverlerle bir araya gelecek.
Sanat Sergileri
İstanbul'da aynı zamanda birçok etkileyici sergi de ziyaretçilere kapılarını açıyor. Galata Kulesi'nin üçüncü katında yer alan "Hezarfen'den Beri Aynı Ruhla" sergisi, 1 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, seramik sanatçısı Ayşegül Konakçı ve öğrencilerinin eserleri "10 Miras" sergisinde Galeri Eyüpsultan'da görülebilir.
Bitki çeşitliliğini sergileyen "Anadolu'nun Bitki Mirası" sergisi ise 10 Ağustos'a kadar Salt Beyoğlu'nda izlenebilir. Türkiye Mobil Fotoğraf Ödülleri (TMPA) 2025 Sergisi, 4 bin 671 başvuru arasından seçilen fotoğrafları Atatürk Kültür Merkezi'nde 15 Ağustos'a kadar sergileyecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi'nde, "İstanbul'un Aydınlık 100'ü" sergisi 21 Kasım'a kadar devam edecek. Ayrıca, İstanbul Modern'in ev sahipliğinde Ömer Uluç'un eserlerinden oluşan "Ufuk Çizgisinden Öteye" sergisi 12 Aralık'a kadar gezilebilecek.
Küratörlüğünü Gülce Özkara'nın yaptığı "Karanlık Dünya" sergisi 14 Aralık'a kadar Salt Galata'da ziyaret edilebilecek. Meşher'de yer alan "Hikaye İstanbul'da Geçiyor" sergisi ise 18 Ocak 2026'ya kadar izleyicilerle buluşmakta.
Son olarak, 33 sanatsal eser barındıran "Basınç Altında Suyun Üstünde" isimli grup sergisi, 11 Ocak 2026'ya kadar Arter'de ziyaret edilebilecek.