İstanbul Valisi Gül, Beylikdüzü'ndeki Patlama Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
İstanbul Valisi Davut Gül, Beylikdüzü'nde bir binada meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama sonrası olay yerinde incelemelerde bulundu. 14 katlı binanın bodrum katındaki patlamada bir kişinin yaşamını yitirdiği ve üç kişinin yaralandığı bildirildi.
Vali Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu teknik bir konu, mühendisler ve teknik elemanlar çalışacaklar. Dolayısıyla, binanın statiğinde bir sıkıntı var mı, sonraki süreçte ne olacak, ona bakılır. Ama biz tedbir amaçlı bir yurdumuzu ayarladık. Vatandaşlarımız orada barınabilir," dedi.
Patlamanın Sebebi Henüz Belirsiz
Vali Gül, başlangıçta patlamanın doğal gazdan kaynaklandığı değerlendirildiğini ancak kesin bir sonuca varılamadığını söyledi. "Doğal gazdan olduğu şeklinde bir tahmin var ama daha kesin değil. Olayın sebebi ve bu konudaki çalışmalar savcılığımız tarafından devam ettiriliyor," ifadelerini kullandı.
Bölgedeki ilk incelemelerde binanın yıkılma tehlikesinin olmadığı ifade edildi. Gül, "Belediye ve AFAD görevli ekiplerimiz daha ayrıntılı inceleme gerçekleştirecekler. Allah şehrimizi, milletimizi, devletimizi daha büyük afetlerden korusun. Vefat eden hemşehrimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz," şeklinde konuştu.
Kimlik Tespiti ve Soruşturma Başlatıldı
Olayda hayatını kaybeden kişinin 48 yaşındaki Nuri Girgin olduğu belirtildi. Vali Gül, "Zarar ziyanla ilgili süreci, devletimizin imkanlarıyla takip edeceğiz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da ifade etti.
Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da olay yerinde incelemelerde bulundu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama nedeniyle "genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması" ve "taksirle öldürme" suçları kapsamında soruşturma başlattı.
İstanbul Valisi Davut Gül, Beylikdüzü'nde 14 katlı binanın bodrum katındaki dairede meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin yaralandığı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, incelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
İstanbul Valisi Davut Gül, Beylikdüzü'nde 14 katlı binanın bodrum katındaki dairede meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin yaralandığı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, incelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.