Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya bu tarihlere dikkat! Kar fena geliyor: İşte Marmara Bölgesi'ne kar yağacağı tarih

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, bugün ve yarın Türkiye’nin birçok yerinde yağmurun etkili olacağını, 10-11 Ocak tarihlerinde ise İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde soğuk hava ve kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 17:31

İstanbul, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya bu tarihlere dikkat! Kar fena geliyor: İşte Marmara Bölgesi'ne kar yağacağı tarih

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde yeni yılın ilk haftasında hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, bugün ve yarın Türkiye’nin birçok yerinde yağmurun etkili olacağını, 10-11 Ocak tarihlerinde ise İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde soğuk hava ve kar yağışı beklendiğini bildirdi. Şen, kar yağışı olasılığının yüzde 65 olduğunu ve her gün güncelleyeceğini söyledi. Şen, bugün İstanbul’da sıcaklığın 15 derece civarında olacağını, hafta sonuna kadar biraz daha artacağını, ancak 10-11 Ocak’ta sıcaklığın düşeceğini ve kar yağışının görülebileceğini ifade etti.

YAĞMUR NEREDE ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, bugün ve yarın Türkiye’nin birçok yerinde yağmurun etkili olacağını duyurdu. Şen, bugün Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu’da yağmurun görüleceğini, gece ise Doğu Anadolu’da kar yağışının başlayacağını belirtti. Şen, sıcaklığın ortalamanın üstünde devam ettiğini söyledi. Şen, Antalya’nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye ile Hatay’ın kıyısında yağmurun yer yer kuvvetli olabileceğini kaydetti.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

hava-durumu

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, 10-11 Ocak tarihlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde soğuk hava ve kar yağışı beklendiğini bildirdi. Şen, kar yağışı olasılığının yüzde 65 olduğunu ve her gün güncelleyeceğini söyledi. Şen, kar yağışının Türkiye’nin kuzeybatısında etkili olacağını, İstanbul’da da kar kalınlığının artabileceğini ifade etti. Şen, kar yağışının ulaşım, elektrik, su, eğitim, sağlık ve iş hayatını olumsuz etkileyebileceğini, vatandaşların tedbirli olması, gerekli önlemleri alması ve resmi kurumların uyarılarını takip etmesi gerektiğini vurguladı.

hava-durumu

İSTANBUL’DA SICAKLIK KAÇ DERECE OLACAK?

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, bugün İstanbul’da sıcaklığın 15 derece civarında olacağını, hafta sonuna kadar biraz daha artacağını, ancak 10-11 Ocak’ta sıcaklığın düşeceğini ve kar yağışının görülebileceğini bildirdi. Şen, bugün İstanbul’da en yüksek sıcaklığın 15 derece, en düşük sıcaklığın ise 9 derece olacağını kaydetti. Şen, yarın ise sıcaklığın biraz daha yükseleceğini ve en yüksek 16 derece, en düşük 10 derece olacağını söyledi. Şen, hafta sonu ise sıcaklığın 17-18 derece arasında seyredeceğini belirtti. Şen, 10-11 Ocak’ta ise sıcaklığın 5-6 dereceye kadar düşeceğini ve kar yağışının başlayacağını ifade etti.