İstanbul'un Ataşehir ilçesinde, bir sanayi sitesinde meydana gelen 10 aracın kundaklanması olayıyla ilgili 2 zanlı yakalandı. Bostancı Sanayi Sitesi'nin bulunduğu Kılıç Sokak'ta, bir otelin açık otoparkına da sıçrayan yangın olayına dair soruşturma devam etmektedir.
Olayın ardından polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, 2 şüphelinin araçları kundakladıktan sonra bölgeden kaçtığını belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin B.Y. (25) ve T.A. (23) olduğu tespit edildi.
Düzenlenen operasyonla ikametlerinde gözaltına alınan B.Y. ve T.A.'nın, olay anında alkollü oldukları ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, mala zarar verme ve kundaklama suçlarından adliyeye sevk edildi.
Bostancı Sanayi Sitesi'nde daha önce hurda araçların çekildiği alanda çıkan yangın, bir otelin açık otoparkındaki araçlara da sıçramıştı. Yangının ardından polis ekipleri, 10 aracın kundaklandığı olayla ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Ekipler, yangından bir süre önce kimliği belirsiz bir şüphelinin park halindeki araçların bulunduğu alana geldiğini, ardından ayrıldıktan hemen sonra araçların yanmaya başladığını belirlemişti.
Ataşehir'de, sanayi sitesindeki alanda 10 aracın kundaklanmasına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.