İsraillilerin Batı Şeria'da Filistinli Tarım Ürünlerine Zarar Vermesi

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrailli yerleşimcilerin Filistinli çiftçilerin tarım ürünlerine zarar verdiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 01.12.2024 18:49
Güncelleme Tarihi: 01.12.2024 18:49

İsraillilerin Batı Şeria'da Filistinli Tarım Ürünlerine Zarar Vermesi

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrailli yerleşimciler Filistinli çiftçilerin tarım ürünlerine zarar vermeye devam ediyor. Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki Hıllet Hadir bölgesinde, Filistinli çiftçi Eşref Berham, işgalcilerin kendisine ve ortağına ait mısırlara ciddi zarar verdiğini açıkladı.

Berham, ekili alanın yaklaşık 65 dönüm olduğunu ve yasa dışı yerleşim alanı inşasına hazırlık olarak bölgeye çadır kurulduğunu belirtti. Uluslararası hukuka göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu tür toprak gaspları yasa dışı kabul edilmektedir.

Günümüzde, işgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin ve Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbetmekte. 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırıdan bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinli vatandaşlara yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda gözle görülür bir artış yaşanmaktadır.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı