DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,07 0,18%
ALTIN
5.943,79 -1,57%
BITCOIN
3.937.758,78 -0,75%

İsrailli Yerleşimciler Batı Şeria'nın Kuzeyinde Kaçak Yerleşim Alanı Kuruyor

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'nın kuzeyinde kaçak yerleşim yeri kurma hazırlıkları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.06.2025 17:29
Güncelleme Tarihi: 27.06.2025 17:29

İsrailli Yerleşimciler Batı Şeria'nın Kuzeyinde Kaçak Yerleşim Alanı Kuruyor

Filistin topraklarını gasbeden İsrailli yerleşimcilerin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yeni bir kaçak yerleşim yeri kurmaya hazırlandığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, bir grup İsrailli, Kefr Kaddum kasabasının kuzey kesimini bastı ve buraya yaklaşık 10 konteyner ev ve çadır yerleştirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesi Batı Şeria Sorumlusu Murad Şitivi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsraillilerin konteyner evleri gece saatlerinde ve İsrail askerlerinin koruması altında yerleştirdiğini belirtti. Kefr Kaddum kasabası sakinlerinden olan Şitivi, saldırgan İsraillilerin birkaç ay önce silah zoruyla kasabanın kontrolünü ele geçirdiğini ve yolları tahrip ettiğini dile getirdi.

İsrailliler, kaçak yerleşim kuracakları bölgelere önce farklı malzemelerden baraka evler kurup etrafına çit örüyor ve yol yapıyor. Böylece bölgeleri, kaçak yerleşimlere hazırlıyorlar.

Uluslararası hukuka göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs, işgal toprağı sayılmakta olup burada yapılan tüm yerleşim faaliyetleri yasa dışı kabul edilmektedir. İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gasbedilen Filistin toprakları üzerinde 250'ye yakın yasa dışı yerleşim birimi bulunmaktadır. Bu yasadışı yerleşim birimleri, Filistin kentlerini ve köylerini birbirinden ayırarak bölgedeki işgali daha da derinleştiriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı