Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel serbest bırakıldı

Maçta bileğindeki yazıyı göstermesi nedeniyle gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel tutuksuz yargılandı.

Yayın Tarihi: 15.01.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 13:47

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel serbest bırakıldı

Antalyaspor ile Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki “7 Ekim, 100. Gün” yazısını gösteren Sagiv Jehezkel, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan futbolcu, kimseyi kışkırtmak istemediğini, savaşın bitmesini söylerken, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Dün akşam Süper Lig’de oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında gol sevincinde bileğini gösteren Sagiv Jehezkel gözaltına alındı. Bileğindeki “7 Ekim 100. Gün” yazısını gösteren 28 yaşındaki futbolcu, kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı. Ayrıca, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ise futbolcu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlatıldığını ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. 

İfadesinin ardından serbest bırakıldı! 

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı futbolcunun ifadesi alındı. İfadesinde savaşın son bulmasını istediğini ve politikayla ilgisi olmadığını vurgulayan İsrailli futbolcu, savaşın son bulmasına dikkat çekmek istediğini kaydetti. İsrail’de de yüzlerce vatandaşın öldüğüne ve esir düştüğüne de dikkat çeken futbolcu, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi. Mahkeme ise İsrailli futbolcuyu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.