İsrailli Bakan'dan Aşırı Sağcı Açıklamalar: Filistinlilerin Ölümü ve Yeni Cezalar Talebi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik tehditkar açıklamaları gündem yarattı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 21:59
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 21:59

İsrailli Bakan'dan Aşırı Sağcı Açıklamalar: Filistinlilerin Ölümü ve Yeni Cezalar Talebi

İsrailli Bakanın Tartışmalı Açıklamaları

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'da halk için yeni cezaların uygulanmasını ve hapishanelerdeki Filistinlilerin öldürülmesine yönelik çağrılarda bulundu.

Olayın Ardından Gelen Tepkiler

Bu açıklamalar, El Halil kentinde 3 İsrail polisinin hayatını kaybettiği bir silahlı saldırının ardından geldi. Ben Gvir, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, "İsraillilerin yaşama hakkı, Filistin yönetimi vatandaşlarının hareket özgürlüğünden önce gelir," dedi.

Güvenlik Önlemleri ve İdam Cezası Talebi

Ben Gvir, Batı Şeria'daki askeri kontrol noktalarının artırılmasını ve Filistinlilerin sokağa çıkışlarının sınırlanmasını talep etti. Ayrıca, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere idam cezasının gündeme alınmasını, daha fazla Filistin toprağının işgal edilmesini ve Gazze'de yeni yerleşim yerleri kurulmasını savundu.

Filistin Yönetimine Yönelik Suçlamalar

Minister, Filistin yönetimini "terörist" olarak nitelendirdi ve onları "terörü teşvik etmek ve Yahudileri öldürmek için maaş vermekle" suçladı. Bu açıklamalar, bölgedeki gerginliği daha da artırmaya aday görünüyor.

Silahlı Saldırı ve Sonuçları

Batı Şeria'nın El Halil bölgesinde, bu sabah bir araçtan İsrail polisinin aracına gerçekleştirilen saldırıda 3 polis yaşamını yitirdi. Bu trajik olay, bölgedeki gerginliği yükseltecek yeni bir katalizör olabileceği endişelerini artırıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı