DOLAR
42,8 -0,2%
EURO
50,18 -0,04%
ALTIN
5.951 0,12%
BITCOIN
3.718.931,58 -2,45%

İsrail Yüksek Mahkemesi, Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Polis Soruşturmalarına Müdahale İzni Veren Yasayı İptal Etti

İsrail Yüksek Mahkemesi, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in polis soruşturmalarına müdahalesini sağlayan düzenlemeyi iptal etti.

Yayın Tarihi: 02.01.2025 18:41
Güncelleme Tarihi: 02.01.2025 18:41

İsrail Yüksek Mahkemesi, Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Polis Soruşturmalarına Müdahale İzni Veren Yasayı İptal Etti

İsrail Yüksek Mahkemesi, Yasayı İptal Etti

İsrail Yüksek Mahkemesi, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in polis soruşturmalarına müdahale etmesine izin veren düzenlemeyi iptal etti. Bu karar, Haaretz gazetesi tarafından duyuruldu ve değişikliğin iptali, İsrail Yurttaş Hakları Derneği (ACRI) tarafından yapılan itiraz üzerine gerçekleşti.

Yüksek Mahkemenin Kararı

Mahkeme üyeleri, polisin yürüttüğü soruşturmalar üzerindeki müdahale yetkisini içeren maddeyi iptal ederken, diğer maddelere dokunmamayı tercih etti. Geçen yıl İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilen bu değişiklik, Ben-Gvir’e polis soruşturmalarının belirlenmesinde yetki vermekteydi.

Çatışmanın Derinleşmesi Bekleniyor

Yüksek Mahkeme, Ben-Gvir ve yargı arasındaki gerilimin artmasına neden olabilecek bir karar verdi. Ben-Gvir, mahkemenin bu kararını eleştirerek, “seçmenlerin iradesini çiğnediğini” ileri sürdü. Ayrıca, Adalet Bakanı Yariv Levin de mahkemeyi eleştirerek, “Hangi ülkede kendi kendilerini seçen hakimler, meclisten tek oy farkıyla geçen bir yasayı iptal edebilir?” ifadesini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı