
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamada, Ben-Gvir'in İsrail polisi tarafından koruma altında Mescid-i Aksa'ya girdiği belirtildi.
Ben-Gvir, birçok Arap ve İslam ülkesinden gelen sert eleştirilere rağmen Aksa'nın avlularına baskın düzenlemeye devam ediyor. Bu baskınların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden önceden onay aldıktan sonra gerçekleştirildiği ifade edildi.
Bakan Ben-Gvir, 2022 yılının sonunda göreve başlamasından bu yana Mescid-i Aksa'ya birden fazla kez baskın düzenlemiştir. En son olarak, 27 Mayıs'ta, Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf ile birlikte Aksa'ya baskın gerçekleştirmişti. Bu olay, Filistin ve Arap ülkeleri tarafından geniş çapta kınanmıştı.
Öte yandan, İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç gibi ülkeler, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı nefreti kışkırttığı gerekçesiyle Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich hakkında yaptırım kararı aldıklarını duyurmuşlardır.