Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Şucaiyye Mahallesi’nde operasyonel kontrolü ele mi geçirdi?

İsrail ordusu, Gazze’nin en kalabalık mahallesindeki sivilleri hedef alarak “operasyonel kontrolü” sağladığını iddia etti. Hamas ise İsrail askerlerine ağır darbe vurdu.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 19:52
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 19:52

İsrail Şucaiyye Mahallesi’nde operasyonel kontrolü ele mi geçirdi?

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şucaiyye Mahallesi’nde, Filistin direniş hareketi Hamas ile girdiği kanlı çatışmalarda “operasyonel kontrolü” sağladığını öne sürdü. Ancak Hamas, İsrail askerlerine ağır kayıplar verdirdiğini ve bölgedeki direnişi sürdüreceğini açıkladı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Şucaiyye Mahallesi’nde “operasyonel kontrolü” ele geçirdikleri ve Hamas’ın bölgedeki “temel gücünü” ortadan kaldırdıkları iddia edildi.

İsrail ordusu, açıklamasında, bölgeyi işgal etmeye devam edeceklerini ve “operasyonel ihtiyaca göre” mahallede belirli hedeflere saldıracaklarını belirtti. Bu açıklama, İsrail ordusunun sivilleri hedef alarak katliam yapmaya hazırlandığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

HAMAS’TAN İSRAİL’E AĞIR DARBE

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, İsrail ordusunun aralıksız top ve hava saldırılarına rağmen Şucaiyye’de direnişi sürdürdüklerini ve İsrail askerleri ile tank ve zırhlı araçlarına karşı çok sayıda saldırılar düzenlediklerini açıkladı.

Kassam Tugayları, Şucaiyye’deki son saldırılarından birinde, bir grup İsrail askerini pusuya düşürerek ikisi komutan 9 İsrail askerini öldürdüklerini ve düzenledikleri operasyonun görüntülerini yayımladıklarını duyurdu. Bu saldırı, İsrail ordusunun Gazze’deki en büyük kaybı olarak kayıtlara geçti.

gazze

ŞUCAİYYE MAHALLESİ’NDE YAŞANAN DRAM

Şucaiyye Mahallesi, Gazze Şeridi’nin en kalabalık ve en fakir mahallelerinden biri. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı mahalle, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle büyük bir yıkıma uğradı. Mahalledeki evler, camiler, okullar ve hastaneler harabeye döndü. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti veya yaralandı. Mahalledeki insanlar, elektrik, su, yiyecek ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı. İsrail ordusu, mahalleye girmek isteyen ambulans ve yardım ekiplerine de izin vermedi. Şucaiyye Mahallesi’nde yaşananlar, uluslararası toplum tarafından insanlık dışı bir saldırı olarak kınandı.

GAZZE HALKI DİRENİŞİ DESTEKLİYOR

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Gazze halkı da direnişçilerin yanında yer alıyor. Şucaiyye Mahallesi’nde yaşayan siviller, İsrail ordusunun bölgeyi işgal etmesine izin vermeyeceklerini ve direnişçilere destek vereceklerini söylüyor. Gazze halkı, İsrail’in saldırılarına karşı direnmeye ve mücadele etmeye kararlı.