İsrail Spor Siteleri Hacklendi: Ebu Ubeyde'nin Çağrısı Etkili Oldu mu?

Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde'nin siber saldırı çağrısı sonrası, İsrail'deki spor sitelerinin hacklendiği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 06:58
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 06:58

İsrail Spor Siteleri Hacklendi: Ebu Ubeyde'nin Çağrısı Etkili Oldu mu?

İsrail'deki Spor Siteleri Siber Saldırıya Uğradı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, geçtiğimiz günlerde İsrail'e yönelik geniş çaplı siber saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından, hackerların İsrail'deki birçok spor sitesine sızdığı bildirildi.

Hacklenen Siteler ve Hasar

İsrail Kanal 14 Televizyonu'na göre, hackerlar, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Rishon Lezion ve Hapoel Beersheba gibi önde gelen futbol kulüplerinin yanı sıra çeşitli basketbol, hentbol ve yüzme federasyonlarının internet sitelerine sızdı.

Hacklenen sitelerde dikkat çeken bir görsel yer aldı; arka planda Mescid-i Aksa görüldü ve üzerinde "Sonsuza Kadar Gazze (GAZA 4 EVER)" ve "Savaş başladı, hazırlanın" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, Ebu Ubeyde’nin resmi de bu görselde kullanıldı.

Hasarın Boyutu Bilinmiyor

Bu haberin ardından, hackerların yerleştirdiği görsellerin kaldırıldığı ancak saldırının neden olduğu hasarın ne boyutta olduğuna dair henüz net bir bilgi olmadığı belirtildi.

Ebu Ubeyde'nin Mesajı

Ebu Ubeyde, 7 Ekim’de Gazze'de başlayan olayların birinci yılı münasebetiyle kaydettiği görüntülü mesajda, İsrail ile tüm alanlarda mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Filistin halkını ve direnişini destekleyen elektronik savaş uzmanlarına saldırı gerçekleştirme çağrısında bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı