DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.827.821,81 0,47%

İsrail, Silah Üretimini Hızlandırma Kararı Aldı

İsrail, İran'a yönelik saldırılarını sürdürebilmek için silah üretimini artırma kararı aldı. Savunma Bakanlığı, bu yönde planlamalar yapıyor.

Yayın Tarihi: 15.06.2025 18:36
Güncelleme Tarihi: 15.06.2025 18:36

İsrail, Silah Üretimini Hızlandırma Kararı Aldı

İsrail'den Silah Üretimine Hız Verme Kararı

İsrail, İran'a yönelik yürüttüğü saldırılarını sürdürme amacıyla silah üretimine hız verme kararı aldı. Bu karar, İsrail Savunma Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.

Güvenlik Durum Değerlendirmesi

Savunma Bakanlığı Genel Direktörü Amir Baram, büyük savunma sanayi şirketlerinin CEO'larıyla yapılan bir toplantıda, savaşın devam edebilmesi için silah üretim hızının artırılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Baram ayrıca, İran'ın füze tehdidi karşısında mevcut savunma sistemlerinin korunması için gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade etti.

Baram'ın Açıklamaları

Baram, savunmayı güçlendirmek için daha yüksek silah üretim oranlarına ulaşılmasının şart olduğunu belirtti ve saldırı ile savunma sistemlerinin geliştirilmesine hız verilmesi gerektiğini vurguladı. Silah üretiminin önemi hakkındaki değerlendirmeler, İsrail'in ulusal güvenliği açısından büyük bir öneme sahip.

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan İddialar

Bu arada, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran'a yönelik saldırıların İsrail'in stratejik denklemlerini değiştirdiğini savunarak, "Varoluşsal bir tehdidi ortadan kaldırıyoruz" dedi. Zamir, İsrail ordusunun, Tahran'a giden yolları açarak İran'ın nükleer programını ve alt yapısını hedef aldığını öne sürdü.

Son Gelişmeler ve Saldırılar

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın çeşitli yerlerindeki nükleer tesislere yönelik büyük çaplı saldırılar düzenlemişti. Bu saldırılarda üst düzey İranlı komutanlar ve nükleer bilim insanlarının da aralarında bulunduğu 78 sivil hayatını kaybetti. İran ordusu, misilleme olarak İsrail'e balistik füzelerle saldırarak 13 kişinin ölümüne ve 400'den fazla yaralıya neden oldu. Olaylar sonrası Türkiye ve birkaç ülke, İsrail'i sert bir dille kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı