DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.796.501,73 1,29%

İsrail Savunma Bakanı'ndan Gazze'ye yönelik genişletilmiş saldırı talimatı

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Gazze'ye karadan, havadan ve denizden saldırı yapılması talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 01.06.2025 23:24
Güncelleme Tarihi: 01.06.2025 23:24

İsrail Savunma Bakanı'ndan Gazze'ye yönelik genişletilmiş saldırı talimatı

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, orduya Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların karadan, havadan ve denizden her türlü araç kullanılarak sürdürülmesi emrini verdi. Katz, müzakere süreci gözetmeksizin, tüm hedeflere karşı ilerleme talimatını da vurgulayarak, Gazze'de ordu tarafından gerçekleştirilen saldırıların güçlendiğine işaret etti.

Ayrıca, Katz, Hamas ile ilgili olarak açık bir tehditte bulunarak, “Hamas ya esirleri serbest bırakır ya da yok edilir” dedi.

Öte yandan, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze Şeridi'nde kara saldırılarının ilave bölgelere genişletilmesi talimatını açıkladı. Zamir’in, öncü komutanlarla birlikte bölgenin durum değerlendirmesi yaptığı ve Gazze'nin güneyinde bir saha turu gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

İsrail ordusunun, Gazze'deki saldırılarını sürdürme kararlılığı da kamuoyuna duyuruldu. Çok sayıda sivilde hayatını kaybetmesine neden olan bu saldırıların, hem güney hem de kuzey yönünde genişlemesi bekleniyor.

19 Ocak'ta uygulamaya giren ateşkesin ardından yeniden başlayan saldırılarda, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 4 bin 149 Filistinlinin öldüğü, 12 bin 149 kişinin yaralandığı bildirildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana ise toplam 54 bin 418 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 124 bin 190'a ulaştığı açıklandı.

İsrail yönetimi, Gazze Şeridi'nin tamamen işgali için hazırlıklarını sürdürürken, Başbakan Binyamin Netanyahu bölgede kalıcı bir işgal ile ilgili planlar üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Plana göre, Filistinli mültecilerin Gazze'nin güneyindeki “toplama kamplarına” yerleştirileceği ve bu süreçte asgari insani yardım sağlanacağı aktarıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı