İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da kılınacak Ramazan'ın ilk cuması için kudüs'te 3 bin polis görevlendirdi.
İsrail polisinden yapılan açıklamada, Ramazan ayının ilk haftasında binlerce polis memurunun Eski Şehir bölgesinde faaliyette olacağı belirtildi. Toplamda yaklaşık 3 bin polisin şehir genelinde görev yapacağı ve özellikle Doğu Kudüs ile Eski Şehir'in ara sokaklarında konuşlanacağı kaydedildi.
Açıklamada, trafik güzergahlarındaki polis memurlarının etkinliklerinin artırılacağı ve bazı yolların yerel saat ile 06:00-15:30 arasında trafiğe kapatılacağı bildirildi.
İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, yaptığı çevrim içi açıklamada, kamu güvenliği gerekçesiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Mescid-i Aksa'da güvenlik kısıtlamaları uygulanacağını ifade etti. Ancak kısıtlamalar hakkında detay verilmiyor.