Gazze'de Bombardıman: 3 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin Sabra Mahallesi'nde bir eve yönelik düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Yerel sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırı sonucunda meydana gelen ölü ve yaralı sayısının artabileceği belirtildi.
Sivil Savunma Ekipleri Enkaz Altından Kurtardı
Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli Daya ailesinin evine düzenlediği saldırı sonrası sivil savunma ekiplerinin, ölü ve yaralıları enkaz altından çıkardığını bildirdi.
Uluslararası Tepkiler ve Saldırıların Devamı
İsrail ordusunun Gazze'de gerçekleştirdiği bu saldırı, uluslararası kamuoyunda eleştirilere yol açtı. Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmasına rağmen, İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği bildirildi.
Çocukların da Arasında Olduğu Kayıplar
Söz konusu hava saldırısında hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk olduğu, bu çocukların kardeş oldukları bilgisi verildi. Yerel halk, saldırıların sivil hedefleri vurmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.