İsrail Ordusunun Batı Şeria'da Gerçekleştirdiği Gözaltılar

İsrail ordusu, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarla 11 Filistinliyi gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:05
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:05

İsrail Ordusunun Batı Şeria'da Gerçekleştirdiği Gözaltılar

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Baskınları

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren baskınlar düzenleyerek en az 11 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu gelişme, Filistin resmi ajansı tarafından aktarıldı.

El Halil'de Gözaltılar

El Halil kentinde gerçekleştirilen baskınlarda 10 Filistinlinin gözaltına alındığı, ayrıca Kalkilya kentinde ana girişin kapatıldığı ve bölgeye giriş çıkışların engellendiği bildirildi.

Tulkerim ve Diğer Kentlerdeki Baskınlar

AA muhabirine göre, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde de çok sayıda eve baskın gerçekleştirildi ve basın mensubu Hazim Nasır gözaltına alındı. Ramallah, Cenin ve Nablus'taki baskınlar da dikkat çekici bir artış gösterdi.

Artan Gerilim

7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik baskınlar ve gözaltılar artış kaydetti. Bu durum, bölgedeki gerginlik ve çatışma ortamını daha da derinleştiriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı