İsrail Ordusu'nun Hava Saldırıları Sonuç Veriyor
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki iki bölgeye düzenlediği hava saldırılarında 6 kişinin hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıların Beyt Lif ve Deyr Saryan bölgelerine gerçekleştirildiğini bildirdi.
Hayatını Kaybedenler ve Yaralar
Beyt Lif bölgesinde düzenlenen saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi ve 5 kişi yaralandı. Deyr Saryan bölgesinde ise bir kişi hayatını kaybetti. Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, kurtarma ekipleri enkaz kaldırma işlemleri için gerekli ekipmanın yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.
Ateşkes İhlalleri
Lübnan Sağlık Bakanlığı ve NNA'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, son günlerde İsrail'in ateşkes ihlalleri nedeniyle ölü sayısı 21'e, yaralı sayısı ise 23'e yükseldi. Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes antlaşması, 27 Kasım Çarşamba günü yerel saatle 04.00'te (TSİ 05.00) yürürlüğe girmişti. Ancak, ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, bir dizi ihlalde bulundu.