İsrail Ordusu, Netzarim Koridoru'ndan Çekildi

İsrail ordusunun, Hamasi ile yapılan ateşkes çerçevesinde Netzarim Koridoru'ndan çekildiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 09.02.2025 14:01
Güncelleme Tarihi: 09.02.2025 14:01

İsrail Ordusu, Netzarim Koridoru'ndan Çekildi

İsrail Ordusu, Gazze'nin Kuzey-Güneyini Ayıran Netzarim Koridoru'ndan Çekildi

İsrail ordusunun, Hamas ile gerçekleştirilen ateşkes anlaşması uyarınca Gazze Şeridi'ni kuzey-güney hattında ikiye bölen Netzarim Koridoru'ndan çekildiği bildirildi. Gazze'den gelen görüntülerde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile güneyini ayıran bu koridordan geri çekildiği gözlemlendi. Filistinlilerin, çekilme sonrası Netzarim Koridoru üzerinde yaya ve araçlarıyla ilerledikleri kaydedildi.

Resmi Açıklama Bekleniyor

İsrail ordusundan bu gelişmeye ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, adının paylaşılmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine, siyasi iradeden gelen talimatlara göre hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Netzarim Koridoru ve Gazze'deki Durum

İsrail ordusu, Gazze'deki kara işgaline Kasım 2023'te başladığını açıklamıştı. Bu süreçte, Gazze'nin ortasında denize uzanan hattı işgal eden İsrail ordusu, koridorda yaklaşık 600 yapıyı yok etmişti. İşgalin artması nedeniyle güney tarafına göç eden Filistinliler, Netzarim Koridoru'nda ciddi tehditlerle karşılaştı.

Bölgedeki çatışmalar sırasında, Filistinlilerin Netzarim Koridoru üzerinden geçişleri sırasında hedef alındıkları birçok sosyal medya paylaşımında yer aldı. Haaretz gazetesine göre, bu koridor, İsrail askerleri tarafından "ölüm alanı" olarak tanımlandı ve burada hedef alınan Filistinlilerden yalnızca %5'i Hamas üyesiydi.

Ateşkes ve Geçişler

Gazze'de gerçekleşen ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasında, İsrail ordusunun Netzarim Koridoru'ndan sınıra doğru çekilmesi öngörülüyordu. Anlaşma kapsamında, 27 Ocak'ta bu koridor, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin güneyden kuzeye geçişine yeniden açılmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı