DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.257,67 -0,24%

İsrail Ordusu Lübnan'da Bir Evi Patlayıcıyla Yıktı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bir evi patlayıcılarla yıktı. Olayla ilgili can kaybı hakkında bilgi verilmedi.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 15:02
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 15:02

İsrail Ordusu Lübnan'da Bir Evi Patlayıcıyla Yıktı

İsrail ordusu, Lübnan'ın Nebatiye vilayetinde, sınır hattında bulunan Keferkila beldesinin eteklerinde bir evi patlayıcılarla havaya uçurdu.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, eve sızan İsrail ordusuna ait bir birlik, eve patlayıcılar yerleştirdi. Ardından, bu patlayıcıların infilak etmesi sonucu söz konusu ev tamamen yıkıldı.

Olayda can kaybı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken, İsrail güçlerinin bölgeden çekildiği bildirildi. Ancak İsrail ordusu ve Lübnanlı yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik hava ve kara saldırıları neredeyse günlük olarak devam ediyor. Ateşkesin yürürlüğe girmesi sonrası, İsrail yaklaşık 3 bin ihlal gerçekleştirirken, bu süreçte en az 213 kişi hayatını kaybetti ve 508 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden kısmi bir çekilme gerçekleştirmiş olsa da, son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepede işgalini sürdürmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı