İsrail Ordusu Hudeyde Limanı'nı Boşaltma Çağrısıyla 'Saldırı' Tehdidinde Bulundu
Avichay Adraee X hesabından limandaki personel ve gemilere ayrılma çağrısı yaptı
İsrail ordusu, Yemen'in batısındaki Hudeyde Limanı'na yönelik bir saldırı tehdidinde bulunarak limanın boşaltılmasını talep etti.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu çağrıyı Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaştı. Adraee, paylaşımlarında Husiler'in Hudeyde Limanı'nı 'askeri amaçlarla kullandığını' iddia etti.
Adraee, paylaşımında limana ilişkin tehdit unsurlarını güçlendirerek 'ilerleyen saatlerde' limana saldırı düzenleneceğini belirtti ve limanda bulunanların ile demirli gemilerin bölgeden ayrılmasını istedi.
İsrail ordusunun daha önce de Hudeyde Limanı'na karşı birçok kez hava saldırıları düzenlediği bildirildi.
Bu açıklama, limandaki personel ve demirli gemiler açısından doğrudan bir risk oluşturuyor; söz konusu talep limanın geçici olarak tahliyesini amaçlarken bölgedeki sivil ve deniz trafiği üzerinde etkiler yaratma potansiyeli taşıyor.
Gelişmeler, limanda bulunan tarafların ve uluslararası deniz trafiğinin güvenliği açısından yakından izlenmesi gereken bir durum olarak öne çıkıyor.