İsrail Ordusu Gazze'de Tahliye Çağrısı Yaptı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki bölgelerde tahliye çağrısında bulundu. Saldırı öncesindeki gelişmeler endişe yarattı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 14:54

İsrail Ordusu Gazze'de Tahliye Çağrısı Yaptı

İsrail Ordusu Gazze'de Saldırı Öncesi Tahliye İstedi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki belirli bölgelerde operasyon başlatacağını duyurdu. Bu gelişme, bölgede yaşayan Filistinlilerin bir kez daha göç etme zorunluluğunu gündeme getirdi.

Avichay Adraee'den Açıklama

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, tahliye edilmesi gereken alanları gösteren bir harita yayımladı. Adraee, haritada işaretli olan bölgelerde yaşayanlara acil olarak bulundukları yeri terk etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Filistinli Gruplara Yönelik İddialar

Adraee, bölgedeki Filistinli grupların İsrail'e saldırılar düzenlediğini öne sürerek, bu durumun kendilerinin bir askeri operasyon başlatmalarına sebep olduğunu belirtti. Ayrıca, güvenli olarak nitelendirdiği alanlara yönelmeleri için bölge sakinlerine çağrıda bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı