DOLAR
38,5 0,13%
EURO
43,97 0,62%
ALTIN
4.101,75 0,08%
BITCOIN
3.643.300,07 0,21%

İsrail, Kudüs'te BM'ye Bağlı Kız Okulunu Kapatma Kararı Aldı

İsrail, Kudüs'teki UNRWA'ya bağlı kız okulunu 8 Mayıs 2025'e kadar kapatacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 08.04.2025 15:42
Güncelleme Tarihi: 08.04.2025 15:42

İsrail, Kudüs'te BM'ye Bağlı Kız Okulunu Kapatma Kararı Aldı

İsrail, işgal altındaki Kudüs'te, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir kız okulunu kapatma kararı aldığını duyurdu.

Filistin yönetimi, okulun kapatılmasıyla ilgili detayları kamuoyuna açıkladı. Buna göre, sabah saatlerinde İsrail askerleri, Doğu Kudüs’te bulunan Şufat Mülteci Kampı içindeki kız okuluna baskın düzenlemiş ve okul müdürüne 8 Mayıs 2025'e kadar kapatma kararını iletmiştir.

Açıklamalara göre, İsrail askerleri, okul müdürü, öğretmenler, çalışanlar ve velilerin bu tarihten sonra okul binasına girişinin yasak olduğunu ve ihlalin suç sayılacağını belirtmiştir.

İsrail'in, okulun 'ruhsatı olmadığı' gerekçesiyle kapatma kararı aldığı ifade edilmekte, ancak kapatmanın süresinin belirsiz olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca, Tel Aviv yönetiminin UNRWA'nın İsrail ve işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki faaliyetlerini sonlandırma kararının 30 Ocak'ta yürürlüğe girdiği bilgisi edinilmiştir.