BM Yetkilisinden Ciddi İddialar
Birleşmiş Milletler (BM), insani yardım sürecinde yaşanan zorluklarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail hükümetinin uluslararası sivil toplumu temsil eden kuruluşların çalışanlarına vize vermeyi durdurduğunu ifade etti.
İnsani Yardım İhtiyacı Artıyor
Lazzarini, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’in insani yardım kuruluşlarının etkinliğini kısıtlama çabalarını eleştirdi. Yardım ihtiyaçlarının giderek arttığına dikkat çekerek, "Daha fazla insani yardım çalışanına ihtiyacımız varken, durum tam tersine dönüyor," dedi.
Kuruluşların Rolü ve Vize Engeli
Lazzarini, şu ifadeleri kullandı: "Israil hükümeti, uluslararası STK’ların başkanlarına ve çalışanlarına vize vermeyi durdurdu. Bu kuruluşlar, yıllardır BM ile işbirliği içerisinde, ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamaktaydı."
Kısıtlamaların Kaldırılması Gerekiyor
Genel Komiser, insani yardım kuruluşları ve uluslararası medyanın görevlerini yerine getirmelerini engelleyen tüm kısıtlamaların sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, yardıma muhtaç olanların sesinin duyurulması gerektiğini belirtti.