Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail’in mülteci kampına kanlı baskını: 3 Filistinli yaralı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ed-Dehişe Mülteci Kampı’na gerçek mermilerle ateş açtı. Saldırıda 3 Filistinli ağır yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. İsrail, bu sabah da başka bir mülteci kampına İHA ile saldırmış ve 6 Filistinliyi katletmişti.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 10:52
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:52

İsrail’in mülteci kampına kanlı baskını: 3 Filistinli yaralı

İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da da Filistinlilere karşı şiddeti artırdı. İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere saldırıyor, evlerini yıkıyor, arazilerini gasp ediyor. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırılarında 311 Filistinli öldürüldü. Ölenlerin arasında kadın, çocuk ve yaşlılar da var. Binlerce Filistinli de yaralandı. Filistinliler, İsrail’in saldırılarına karşı direniş gösteriyor.

ED-DEHİŞE MÜLTECİ KAMPI’NDA KORKU DOLU ANLAR

İsrail son olarak bu sabah Batı Şeria’daki saldırılarına bir yenisini ekledi.

Olay, akşam saatlerinde Beytüllahim kentindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı’nda yaşandı. İsrail askerleri, kampa baskın düzenledi.

Askerler, kampın girişindeki barikatları aşarak içeri girdi. Kamp sakinleri, askerlere taş ve molotof kokteyliyle karşılık verdi.

Çıkan çatışmada, İsrail askerleri gerçek mermilerle ateş etti. 3 Filistinli, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen Filistin Kızılayı ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

gazze

İSRAİL’İN İHA SALDIRISI 6 CAN ALDI

İsrail, bu akşamki saldırıdan önce de sabah saatlerinde Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentindeki Nur eş-Şems Mülteci Kampı’na insansız hava aracıyla (İHA) saldırmıştı.

İHA, kampın içindeki bir eve füze attı. Füzenin isabet ettiği evde bulunan 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Ölenlerin arasında bir kadın ve bir çocuğun da olduğu belirtildi. Saldırıda ev tamamen yıkıldı. Çevredeki diğer evlerde de hasar oluştu.