İsrail'in Lübnan'a Saldırısında Acı Kayıplar

İsrail'in Ayterun beldesindeki saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti, kayıp sayısı artıyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 21:54
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 21:54

İsrail'in Lübnan'a Saldırısında Acı Kayıplar

İsrail'in Lübnan'daki Saldırısı Sonrası 7 Kayıp

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ayterun beldesindeki bir tıp merkezini hedef alması sonucu, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından yayımlanan haberde, saldırının sonuçlarının ağır olduğu belirtildi. Saldırıda ayrıca bir kişinin kaybolduğu duyuruldu.

Yıkıcı Saldırılar ve Artan Kayıplar

Ayterun'daki sağlık merkezi, İsrail savaş uçaklarının saldırıları sonucunda tamamen yıkıldı. 8 Ekim 2023'ten bu yana sürmekte olan çatışmalarda, 1328 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da yer alıyor.

Lübnan makamları, 17 Eylül'de Hizbullah’a ait iletişim cihazlarının imha edilmesinin ardından 1328 kaybın yaşandığını bildirdi. Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, 27 Eylül'de Beyrut’a yapılan hava saldırısında hayatını kaybettiği açıkladı.

Hizbullah, İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla karşılık verirken, çoğunluğun ordu üslerini hedef aldığı bu saldırılarda büyük bir zararın yaşanmadığı bildirildi.

Yerinden Olma ve Göç Dalgası

İsrail bombardımanları, Lübnan içinde yüz binlerce kişinin yerinden edilmesine yol açtı. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç devam ederken, Suriye'ye de çok sayıda kişinin göç ettiği dikkati çekiyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı