İsrail Ordusunun Gazze'ye Saldırıları Sürüyor
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırılarında, 8 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılarda çok sayıda Filistinli yaralandı.
İnsani Kriz Derinleşiyor
324. gününe ulaşan bu saldırılarla, Gazze Şeridi halkı zorla açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalıyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'ne bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda 3 Filistinli yaşamını yitirirken, pek çok kişi de yaralandı.
Saldırılar Arttı
Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde gerçekleştirilen topçu saldırısında ise 3 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Zeytun Mahallesi'nde bulunan Ayyad ailesinin evine yapılan baskın da can kayıplarına neden oldu.
Han Yunus'taki bir saldırıda ölen bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 10 gün önce yaralanan bir çocuğun da öldüğü bildirildi.
Ölü Sayısı Artıyor
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den itibaren İsrail'in düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 334 Filistinli'nin, bunların 16 bin 480'inin çocuk, 10 bin 980'inin kadın olduğu belirtildi. Ayrıca, 93 bin 356 kişi yaralanırken, hâlâ enkaz altında birçok ölü bulunma ihtimali olduğu ifade ediliyor. Saldırılar, hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere sivil altyapıyı da hedef alıyor.