DOLAR
42,7 0%
EURO
50,13 0,05%
ALTIN
5.962,06 -1,09%
BITCOIN
3.826.587,84 -1,07%

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 11 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 11 Filistinli öldü, ağır yaralı sayısı arttı. Saldırılar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.06.2025 10:46
Güncelleme Tarihi: 30.06.2025 10:46

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 11 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'deki Saldırılarında Can Kaybı 11'e Yükseldi

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlemiş olduğu hava saldırıları ve topçu atışları sonucunda 11 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar özellikle Zeytun, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerine yoğunlaşmış durumda.

Okullar ve Sığınaklar Hedef Alınıyor

İsrail ordusunun, Gazze kentinde saldırı tehdidi altında olan yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı 4 okulu hedef alması büyük bir endişe yaratıyor. Deyr el-Balah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi yüzünden bir kaynak, Gazze kentinin batısındaki Şati Mülteci Kampı'na gerçekleştirilen bir saldırıda 5 Filistinlinin cenazesinin hastaneye getirildiğini bildirdi.

Aynı kaynak, Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya beldesinde 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralının hastaneye ulaştığını da ifade etti. El-Avde Hastanesi tarafından yapılan açıklamalarda ise yardım bekleyen Filistinlilerin hedef alındığı bir saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 yaralının hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Artan Şiddet ve Insani Durum

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin barınma alanlarına da saldırarak, 1 kişinin yaşamını yitirmesine ve birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Gazze’ye uygulanan ablukayı sıkılaştıran İsrail, insani yardım girişlerine kısıtlamalar getirmektedir.

İsrail ordusunun, 19 Ocak 2023'te başlayan ateşkesin ardından 18 Mart 2023 sabahında yeniden saldırılara başladığı görülmektedir. 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleşen saldırılarda en az 56,500 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 133,419 kişi yaralanmıştır.

Ateşkesi bozduğu 18 Mart tarihinden itibaren Gazze'ye düzenlenen saldırılarda ise 6,089 kişi yaşamını yitirmiş, 21,013 kişi yaralanmıştır. Ayrıca 27 Mayıs 2023’ten bu yana insani yardımlar adına kurulan dağıtım bölgelerine sistematik saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 516’ya, yaralıların sayısının ise 3,799’a çıktığı rapor edilmiştir.

Son olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde işgali genişletecek bir saldırı planı uygulamaya koymaya hazırlandığı biliniyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurmuştur.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı