
İsrail’in sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda, çoğu çocuklarına yiyecek arayan siviller olmak üzere en az 36 Filistinli hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan ve 'Netzarim Koridoru' olarak bilinen bölgede yardım bekleyen sivillere ateş açması sonucunda 19 kişi yaşamını yitirdi ve 200’den fazla yaralı oluştu.
Ölü ve yaralıların, Gazze Şeridi'nin ortasındaki el-Aksa Şehitleri Hastanesi ile Gazze kentinin batısındaki Kudüs Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi.
Görgü tanıkları, İsrail'e ait insansız hava araçlarının Gazze’nin güneyindeki Netzarim Koridoru’nda yardım bekleyen sivilleri hedef aldığını ve bölgeye İsrail topçuları tarafından çok sayıda ateş açıldığını ifade etti. Ayrıca, ambulansların ulaşamadığı noktalardaki ölü ve yaralıların binek hayvanlarının sırtında taşınmak suretiyle hastanelere ulaştırıldığı kaydedildi.
Gazze kentindeki Şifa Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine yönelik gerçekleştirilen ayrı bir saldırıda 12 Filistinli hayatını kaybetti ve cenazeleri hastaneye ulaştı.
Görgü tanıkları, İsrail'in Cibaliya bölgesindeki Aseliya, Hammude, Nebhan, en-Nezr ve Reyhan ailelerine ait evleri hedef alan bombardımanında çok sayıda Filistinlinin yaralandığını aktardı.
Güney Gazze Şeridi’nde bulunan Han Yunus kentinde de, İsrail'e ait bir insansız hava aracının, yerinden edilmiş kişilerin kaldığı bir çadırı bombalaması sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti.
Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki el-Megazi Kampı’nın doğusunda düzenlenen bir İsrail saldırısında bir Filistinlinin cansız bedeni bulundu. Ayrıca, Deyr el-Belah kentinin el-Bereke bölgesinde geçmişte bir saldırıda yaralanan bir genç de yaşamını yitirdi.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin sona ermesinin ardından 18 Mart'ta yeniden saldırılara başladı. Son saldırılarından itibaren 4 bin 649 Filistinli hayatını kaybetti ve 14 bin 574 kişi yaralandı.
7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürülen saldırılarda ise Filistinlilerin yaşamını yitiren sayısı 54 bin 927 ve yaralı sayısı 126 bin 615’e ulaştı. İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal etme niyetlerini açıkladı. Planlarına göre, İsrail ordusu Gazze'yi kalıcı olarak işgal edip, Filistinlileri güneydeki 'toplama kamplarına' yerleştirecek.
İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi’nde sağlam kalan her şeyi yıkacaklarını ve Filistinlileri önce güneye, ardından başka ülkere sürmeyi planladıklarını duyurdu.