DOLAR
42,7 -0,04%
EURO
50,18 -0,05%
ALTIN
5.915,71 0,05%
BITCOIN
3.739.337,71 0,11%

İsrail'in Deyr el-Belah ve Refah Kentlerine Saldırılarında 10 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Deyr el-Belah ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda, 10 Filistinli yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 02.04.2025 18:59
Güncelleme Tarihi: 02.04.2025 18:59

İsrail'in Deyr el-Belah ve Refah Kentlerine Saldırılarında 10 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Deyr el-Belah ve güneyindeki Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı, Deyr el-Belah'a gerçekleştirilen hava saldırısında 1'i çocuk, 3'ü polis olmak üzere toplam 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ayrıca, bu saldırıda yaralanan çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail ordusunun Refah kentine yönelik düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ateşkesi Bozan Saldırılar

İsrail ordusu, 19 Ocak 2023'te yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart 2023 sabahı itibarıyla şiddetli saldırılarına yeniden başladı. Saldırıların başlangıcından bu yana, çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olan toplam 1066 Filistinli hayatını kaybederken, 2597 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, yaşamını yitiren Filistinli sayısı 50.423'e, yaralı sayısı ise 114.638'e yükseldi.

Ateşkesi bozan İsrail, yeni ateşkes tekliflerini reddettiği gerekçesiyle Hamas'a karşı giderek artan askeri güçle hareket edeceğini duyurdu. Hamas ise İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade ederek, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı bir soykırımın yeniden başlatıldığını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü'nü görevden almasından sonra başlaması gibi tartışmalı siyasi adımların gölgesinde gerçekleşmesi dikkat çekici bir durum.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı