Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail’in Batı Şeria’daki vahşeti bitmek bilmiyor: 4 yaralı, onlarca gözaltı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da dört farklı kente baskın düzenleyerek Filistinlilere saldırdı. Saldırılarda 4 Filistinli yaralandı, onlarca kişi de gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 09:54
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 09:54

İsrail’in Batı Şeria’daki vahşeti bitmek bilmiyor: 4 yaralı, onlarca gözaltı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskı ve zulmüne devam ediyor. İsrail güçleri, gece yarısı dört farklı kente baskın düzenleyerek Filistinlilere gerçek mermi, ses ve gaz bombası kullandı. Saldırılarda 4 Filistinli yaralandı, onlarca kişi de gözaltına alındı.

EL HALİL’DE KANLI BASKIN

İsrail güçlerinin saldırılarından en çok etkilenen kent El Halil oldu. El Halil’in güneyindeki Yatta beldesinde pek çok noktada baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilerle çatışmaya girdi. Çatışmada 4 Filistinli gerçek mermiyle vurularak yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İsrail güçleri, baskın sırasında evlere girerek arama yaptı, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bazı evlerin eşyalarına zarar verdi, bazı araçlara el koydu.

gazze

KALKİLYA’DA DİRENİŞ

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kalkilya kentine bağlı Azzun beldesine de baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler, İsrail güçlerine taş ve molotof kokteyli attı. İsrail askerleri, Filistinlilere gerçek mermi, ses ve gaz bombası atarak karşılık verdi. Çatışmada yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

NABLUS’TA ZORBALIK

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın güneyindeki Nablus kentine bağlı Kusra ve Beyta beldelerine de baskın düzenledi. Kusra’da bir eve giren İsrail güçleri, evin eşyalarına zarar verdi, evde bulunan Filistinlileri darp etti. Beyta’da ise İsrail güçleri, Filistinlilerin araçlarını durdurarak arama yaptı, bazı araçlara el koydu.

gazze

RAMALLAH’TA GÖZALTI

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın merkezindeki Ramallah kentine bağlı El-Celezun Mülteci Kampına da baskın düzenledi. Baskında İsrail güçleri, evlere girerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların kimlikleri ve sayısı henüz açıklanmadı.

İSRAİL’İN BATI ŞERİA’DAKİ İŞGALİ

İsrail, 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da yaklaşık 700 bin yerleşimciyi barındıran 250’ye yakın yasa dışı yerleşim birimi inşa etti. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda yerleşim birimi inşa etmek yasak. İsrail güçleri, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskı, zulüm ve şiddet uyguluyor. İsrail güçleri, sık sık Batı Şeria’nın farklı kentlerine baskınlar düzenleyerek Filistinlileri yaralıyor, gözaltına alıyor ve öldürüyor.