İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini öne sürdü. Katar'da yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak üzere İsrail heyetinin bugün yola çıkacağı bildirildi.
İsrail yönetimi, Gazze'deki ateşkes için Hamas'ın Katar önerisinde bazı değişiklikler yapmaya çalıştığını ifade ederek, bu değişikliklerin kabul edilemez olduğunu savundu. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Hamas'ın Katar'ın (ateşkes) önerisinde yapmak istediği değişiklikler dün gece bize iletildi ve bunlar İsrail için kabul edilebilir değil" ifadesi yer aldı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dolaylı görüşmelerin kabul edilmesine ve "İsrail'in kabul ettiği Katar önerisi doğrultusunda rehinelerin güvence altına alınması çabalarının sürdürülmesi" talimatı verdiği belirtildi.
İsrailli müzakere heyetinin ateşkes görüşmeleri için bugün Katar'a gideceği aktarıldı.
Dün akşam saatlerinde Hamas, Gazze'de İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla ilgili teklife "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini ve ateşkesin uygulanması için müzakerelere hazır olduğunu duyurdu.