DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.852.619,44 0,04%

İsrail, Halkın Sığınaklardan Çıkmasına İzin Verdi

İsrail, İç Cephe Komutanlığı tarafından yapılan açıklama ile halkın sığınaklardan çıkabileceğini duyurdu, İran'ın İHA'ları ise imha edildi.

Yayın Tarihi: 13.06.2025 11:19
Güncelleme Tarihi: 13.06.2025 11:19

İsrail, Halkın Sığınaklardan Çıkmasına İzin Verdi

İsrail İç Cephe Komutanlığı, ülke genelindeki halkı sığınaklardan çıkmaları konusunda bilgilendirdi. Yapılan yazılı açıklamada, İsraillilerin sığınaklarda ya da bu bölgelere yakın yerlerde durmalarına gerek kalmadığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail basını, İran'ın misilleme amacıyla gönderdiği 100'den fazla kamikaze insansız hava aracının (İHA) İsrail toprakları dışındaki bölgelerde imha edildiğini aktardı. İHA'nın Suriye ve Ürdün üzerinde imha edildiği bildirildi, ancak Tel Aviv'den resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu, İran'ın düzenlediği saldırılar sonrası 100'den fazla İHA'nın yönlendirildiğini açıklamıştı.

İsrail'in İran'a Yönelik Saldırıları

İsrail, sabah saatlerinde İran'ın başkenti Tahran ile Tebriz, İsfahan'daki Natanz nükleer tesisi ve Loristan, Kirmanşah şehirlerine hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ve 6 nükleer bilim insanının da aralarında bulunduğu birçok üst düzey askeri yetkilinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in Tahran'daki saldırılarında sivil yerleşim yerleri de hedef alındı; çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı