İsrail Güçleri Cenin'den Çekildi: Son İki Günde 8 Ölü

İsrail ordusu, Cenin kentindeki baskınlarının ardından bölgeden çekildi. İki günde 8 Filistinli hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 21.11.2024 06:59
Güncelleme Tarihi: 21.11.2024 06:59

İsrail Güçleri Cenin'den Çekildi: Son İki Günde 8 Ölü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti ve mülteci kampında, son iki gündeki operasyonlarının ardından bölgeden tamamen çekildi.

Cenin Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Beşir Metahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun kente düzenlediği baskınlar sırasında çok sayıda evi ateşe verdiğini ve yıktığını aktardı. Metahin, ayrıca kentteki altyapının ciddi şekilde tahrip olduğunu, 4 kilometre uzunluğundaki su ve kanalizasyon şebekesinin hedef alındığını belirtti.

Cenin Mülteci Kampı'nda iki gündür elektriklerin kesik olduğunu vurgulayan Metahin, baskınlar sırasında birçok Filistinlinin gözaltına alındığını fakat ardından serbest bırakıldığını ifade etti.

İsrail ordusunun, Cenin kentine 19 ve 20 Kasım tarihlerinde düzenlediği saldırılarda 8 Filistinli yaşamını yitirmiş, 19 kişi yaralanmıştı. 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk olmak üzere toplamda 794 Filistinli hayatını kaybetmiştir.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı