
İsrail Askerleri ve Yerleşimcilerin Saldırıları Devam Ediyor
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin bir Filistinli çocuğu öldürdüğü, iki kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, İsrail yerleşimcilerinin Filistin beldelerine düzenlediği saldırılar da güvenlik ve insan hakları konularında endişe yarattı.
Filistin Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 14 yaşındaki Reşit Rüştü Cezer adlı çocuğun Nablus'a bağlı Sebastiya beldesinde, işgal güçlerinin ateşi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, El Halil kentindeki İzna beldesine düzenlenen baskında 11 ila 17 yaşındaki iki çocuğun gerçek mermi ile yaralandığı belirtildi.
Yerleşimcilerin Saldırıları ve Sonuçları
Filistin yerel kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yerleşimciler Ramallah’a bağlı Sincil beldesine baskın düzenleyerek, Filistinli esirlere yönelik kutlamalara müdahale etti. Bu saldırı sırasında, Filistinlilere ait en az 4 aracın ateşe verildiği ve çok sayıda evin taşlandığı bildirildi. Ayrıca, Batı Şeria'daki birçok yolun trafiğe kapatıldığı ve çeşitli beldelere düzenlenen baskınların sürdüğü ifade edildi.
İsrailli Milletvekili Ofer Cassif'ten Tepki
İsrail’deki sol eğilimli Hadaş Koalisyonu üyesi milletvekili Ofer Cassif, yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarına tepki gösterdi. Cassif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yerleşimci çeteleri, işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistin köylerine saldırıyor, evleri, arabaları ve yolları ateşe vermeye başladı" dedi. Ayrıca, yerleşimcilerin eylemlerinin cezasız kalmasına dikkat çekerek uluslararası topluma bu konudaki duyarlılığı artırma çağrısında bulundu.
Bu gelişmeler, bölgedeki çatışmaların dinamiklerini şekillendirmeye devam ederken, uluslararası toplumun konuya müdahale etme gerekliliği bir kez daha gündeme geldi.