DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.497,83 -0,01%

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze İşgali için 200 Bin Yedek Asker Talep Etti

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze'nin işgali için 200 bin yedek askere ihtiyaç olduğunu açıkladı. Yapılacak planlar hakkında detaylar verdi.

Yayın Tarihi: 08.08.2025 16:08
Güncelleme Tarihi: 08.08.2025 16:08

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze İşgali için 200 Bin Yedek Asker Talep Etti

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'den Önemli Açıklamalar

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Güvenlik Kabinesi’nin onayladığı Gazze’nin işgal planının uygulanabilmesi için yaklaşık 200 bin yedek askere ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bu açıklama, İsrail devlet televizyonu KAN’a dayandırılan bir haberde yer aldı.

İşgal Planının Detayları

Zamir, Gazze’nin işgal planının hem askeri hem de altyapı açısından başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için çoğu uzun süre yedek görev yapmış olan yaklaşık 200 bin yedek askere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, bu plan kapsamında sivil nüfus için hastaneler kurulmasının ve ordunun dağıtamayacağı ölçüde insani yardımın sağlanmasının gerekliliğini de vurguladı.

Hastaneler ve İnsani Yardım Tartışmaları

Bu açıklamalar, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de hastaneleri hedef alan İsrail ordusunun söylemleri ile eylemleri arasındaki çelişkileri gün yüzüne çıkardı. Toplantıda yer alan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, insani yardımların bölgeye girmesine ve Gazze’de hastaneler kurulmasına karşı çıktı. Bu durum üzerine Zamir, 'Gazze’deki esirlerin geri getirilmesini savaş hedeflerinden çıkarın' önerisinde bulundu.

Başbakan Netanyahu'nun Planları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, toplantıda sunduğu planda Gazze kenti sakinlerinin güney yönüne zorla göç ettirileceğini, şehir kuşatılacak ve ardından yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine ek saldırılar düzenleneceğini belirtti. İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinin işgal altına alınmasını öngören yeni bir planı onayladı.

Netanyahu, kabine toplantısı öncesi Fox News'e verdiği röportajda, 'Gazze'nin tamamını kontrol altına almayı hedeflediklerini' dile getirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı