İsrail'in Gazze'deki Okul Saldırısı
Gazze'nin batısındaki Er-Rimal Mahallesi'nde, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Mustafa Hafız Okulu'na gerçekleşen bombalı saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybetti.
Sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu tragic olay 10 Ağustos'ta yaşandı ve Filistinli sivillerin sığındığı okul ağır bombardımana maruz kaldı. Saldırıda yaralananlar da bulunuyor.
Önceki Saldırılar
Bu olay, Gazze'de sığınmacıların hedef alındığı bir dizi saldırıdan yalnızca biri. Daha önce, 10 Ağustos tarihinde, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yer alan Et-Tabiin Okulu'na yapılan saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi yaralanmıştı. Bu okul da sığınmacıların doldurduğu bir diğer yerdi.
Ayrıca, 4 Ağustos'ta, Hasan Selame ve Nasr okullarına düzenlenen saldırılarda 30 Filistinli yaşamını yitirdi.
3 Ağustos tarihinde ise Gazze'nin kuzeyinde, Şeyh Rıdvan Mahallesi'ndeki Hamame Okulu’na yapılan saldırıda 16 Filistinli hayatını kaybetmiş, hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunmaktaydı.
İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Er-Ri