Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Gazze’de 2 gazeteciyi daha öldürdü! Ölü sayısı 103’e çıktı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgede görev yapan gazeteciler de hedef alınıyor. Son olarak, Filistinli iki gazeteci daha İsrail’in bombaladığı bir evde hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 16:06
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 16:06

İsrail Gazze’de 2 gazeteciyi daha öldürdü! Ölü sayısı 103’e çıktı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in Gazze’de “Zeytuniyye” ailesine ait evi bombalaması sonucu, Filistin Er-Rey radyosunda ses mühendisi olan gazeteci Muhammed Yunus ez-Zeytuniyye ile Filistin Er-Rey haber ajansında foto muhabiri olan gazeteci Muhammed Abdulhalik el-Af’ın öldüğünü duyurdu.

Medya Ofisi, İsrail’in Gazze’de gazetecileri “Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğünü” belirtti.

GAZZE’DE GAZETECİLERİN KANI AKMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısı 103’e yükseldi. Bu gazeteciler arasında, Filistinli, Türk, İngiliz, Fransız, İtalyan, İspanyol, Mısırlı, Lübnanlı, Suriyeli ve İranlı gazeteciler de bulunuyor.

İsrail’in Gazze’de gazetecilere yönelik saldırıları, uluslararası basın örgütleri ve insan hakları kuruluşları tarafından kınanıyor. Ancak, İsrail bu kınamalara kulak asmadan, Gazze’de gazetecilerin kanını akıtmaya devam ediyor.

gazze

GAZZE’DE GAZETECİLERİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Gazze’de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmaya çalışan gazeteciler, İsrail’in saldırılarına rağmen, mesleklerine ve halklarına olan bağlılıklarından ödün vermiyor. Gazze’de gazetecilik yapmanın zorluklarını ve tehlikelerini göze alan gazeteciler, Gazze’de direnişin de bir parçası oluyor.

Gazze’de gazeteciler, İsrail’in saldırılarına karşı, kalemleri, kameraları, mikrofonları ve sesleriyle karşılık veriyor. Gazze’de gazeteciler, Filistin halkının sesi, gözü ve kulağı olmaya devam ediyor.