Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail’den Şam’a hava saldırısı iddiası

İsrail’in, Suriye’nin başkenti Şam’ın güney bölgesindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Suriye haber ajansı SANA, İsrail güçlerinin Golan tepelerinden füze attığını, ancak hava savunma sistemlerinin çoğunu düşürdüğünü öne sürdü. Saldırıda hasar oluştuğu belirtildi. İsrail ise saldırıya ilişkin sessizliğini korudu.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 12:29
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 12:29

İsrail’den Şam’a hava saldırısı iddiası

Suriye’nin başkenti Şam’ın güney bölgesindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediği iddia edilen İsrail, Suriye haber ajansı SANA’nın hedefi oldu. SANA, askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, yerel saatle 23.05’te İsrail güçlerinin Golan tepelerinden füze attığını, ancak hava savunma sistemlerinin çoğunu düşürdüğünü öne sürdü. Haberde, “Saldırıda hasar meydana geldi.” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA YOK

İsrail’in, Suriye’nin başkenti Şam’ın güney bölgesindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediği iddia edilen saldırıya ilişkin açıklama yapmadığı belirtildi.

İsrail makamları, genel olarak Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. İsrail, Suriye’de İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

ŞAM’DA TERÖRİST UNSURLAR VAR

Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor. İsrail, bu unsurların tehdit oluşturduğunu ve bölgedeki güvenliği ve istikrarı bozduğunu savunuyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Suriye’de zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.

SURİYE’DE İÇ SAVAŞ SÜRÜYOR

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş, halen devam ediyor. Suriye’de rejim güçleri, muhalifler, terör örgütleri ve yabancı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Suriye’deki iç savaşta yaklaşık 500 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de yerinden oldu.