Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

İsrail’den Hamas liderlerine suikast tehdidi

İsrail Dışişleri Bakanı, Hamas liderlerini ortadan kaldırmak için çalışacaklarını söyledi. Hamas ise bunu, İsrail’in sahada Kassam Tugayları’na karşı acizliğinin bir göstergesi olarak yorumladı.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:01
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:01

İsrail’den Hamas liderlerine suikast tehdidi

 Ortadoğu’da kanlı bir savaşın eşiğinde olan İsrail ve Hamas arasındaki svaş, her geçen gün artıyor. İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürürken, Hamas da roket atışlarıyla karşılık veriyor. Bu sırada, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Hamas liderlerine yönelik bir suikast tehdidinde bulundu.

Cohen, İsrail’in Kanal 13 televizyonuna yaptığı açıklamada, “Meşal ve Heniyye’yi ortadan kaldırmak için çalışacağız; doğal ölümle ölmeyecekler.” dedi. Peki, bu tehdit, İsrail’in Hamas’a karşı gücünü göstermek için mi yapıldı, yoksa sahada Kassam Tugayları’na karşı başarısız olduğunu gizlemek için mi?

 HAMAS’TAN SERT TEPKİ: İSRAİL’İN İFLASI VE ACİZLİĞİ

İsrail Dışişleri Bakanı’nın suikast tehdidine, Hamas’tan sert bir tepki geldi. Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yazılı bir açıklama yaparak, Cohen’in sözlerini, “küstah siyasi çıkarımların saçmalığı” olarak nitelendirdi.

Rişk, “Bu onların resmi iflaslarını ve sahada Kassam Tugayları ile mücadelede yetersiz kaldıklarını yansıtıyor.” diye ekledi. Rişk, ayrıca, Hamas liderlerinin şehadeti Allah’ın nimetine ve cennetine kesin olarak inandıklarını, bunun da onların İslami bir değeri olduğunu belirtti.

ABD’NİN GAZZE’YE YARDIM ENGELİ: FİLİSTİN HALKINI İKİ KEZ ÖLDÜRMEK

Hamas yetkilisi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’ye insani yardım girişini sağlamak için çatışmalara ara verilmesi talep edilen karar tasarısının, ABD’nin veto tehdidi nedeniyle üçüncü kez ertelenmesine de değindi. Rişk, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, bombalar ve açıklıkla Filistin halkını iki kez öldürmekle suçladı. Rişk, “Biden yönetimi, Filistin halkının siyasi geleceğini Netanyahu’nun aptallığının insafına bıraktı.” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş, uluslararası toplumun çabalarına rağmen durdurulamıyor.