İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine 4 hava saldırısı düzenledi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın verdiği bilgiye göre, saldırılar Dahiye bölgesindeki Haret Hıreyk, Bi’rul Abd, Leyleki ve Gubeyri semtlerine gerçekleştirildi.
Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesindeki şiddetli patlamaların ardından, alanın üzerinde yoğun dumanlar yükseldi. NNA, hava bombardımanında Haret Hıreyk’teki Dar el-Havra Tıp Merkezi’nin de hedef alındığını belirtti.
Saldırılar, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin X hesabında yaptığı tahliye uyarısıyla önceden duyurulmuştu. Adraee, Haret Hıreyk bölgesinde bir noktayı işaret ederek, o bölgedeki sivil halkı uyarmıştı. Daha sonra, Dahiye bölgesindeki Leyleki Mahallesi'nde başka bir noktayı da işaret ederek tekrar tahliye uyarısında bulundu.
Önceki gün, İsrail Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine en az 12 hava saldırısı düzenlemekteydi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.