DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.778.009,13 -0,28%

İsrail, Beyrut'un Dahiye Bölgesine Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine toplam 7 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 16.11.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 16.11.2024 15:26

İsrail, Beyrut'un Dahiye Bölgesine Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail Hava Saldırıları Detayları

İsrail ordusu, 24 Ekim 2023 tarihinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine sabah saat 03:00 ile öğleden sonra 16:00 arasında toplam 7 hava saldırısı düzenledi. Lübnan resmi haber ajansı (NNA) tarafından yapılan açıklamada, saldırıların Hureyk, Burc el-Baracine ve Gubeyri bölgelerini hedef aldığı bildirildi.

Bölgedeki Hasar Durumu

Saldırıların ardından bölgeyi yoğun toz ve duman kaplarken, birçok binanın yıkıldığı ve çevredeki binalarda ciddi hasar oluştuğu aktarıldı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen bir saldırının, belediye binasının arkasına yönelik olduğu, öğleden sonraki saldırılarda ise Şiyah bölgelerinin insansız hava araçları (İHA) ve ardından savaş uçaklarıyla hedef alındığı belirtildi.

İsrail'in Açıklamaları

NNA, savaş uçaklarıyla yapılan saldırılardan birinin, Şiyah bölgesindeki bir pazarın yakınlarında gerçekleştiğini duyurdu. Ayrıca, saldırılarda ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformunda sabah saatlerinde ve öğleden sonra 3 harita paylaşarak saldırı tehdidinde bulundu. Adraee, bu haritalarda belirtilen alanların Hizbullah tesisleri olduğunu iddia etti ve bölge halkını bu alanlardan en az 500 metre uzak durmaları konusunda uyardı. Sonrasında yapılan hava saldırılarının, Hizbullah’a ait silah depoları, karargahlar ve binaları hedef aldığı kaydedildi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı