DOLAR
42,58 -0,04%
EURO
49,53 -0,01%
ALTIN
5.760,04 0,07%
BITCOIN
3.935.792,65 0,65%

İsrail, Batı Şeria'da 30 Filistinli Aileyi Zorla Göç Ettirdi

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin düzenlediği baskınlar sonucu 30 Filistinli aile, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 11.08.2025 22:55
Güncelleme Tarihi: 11.08.2025 22:55

İsrail, Batı Şeria'da 30 Filistinli Aileyi Zorla Göç Ettirdi

İsrail'in Zorla Göç Politikasına Devam Ediliyor

İşgal altındaki Batı Şeria, Ramallah'ın kuzeybatısında, İsrail askerlerinin düzenlediği baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu 30 Filistinli aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Beyder Bedevi Haklarını Savunma Kuruluşu Açıklama Yaptı

Beyder Bedevi Haklarını Savunma Kuruluşu, İsrail güçlerinin koruması altında hareket eden yerleşimcilerin, Cebel el-Cehalin Araplarını göçe zorladığını bildirdi. Kuruluş, Deyr Ammar köyü yakınlarındaki “Ayn Eyub” adlı Arap topluluğuna yönelik son günlerdeki saldırıların ev ve barınakların yakılmasını, hayvanların zehirlenmesini ve kadın ile çocukların sindirilmesini içerdiğini aktardı.

Organize Zorla Göç ve İnsan Hakları İhlalleri

Açıklamada, saldırıların bölgedeki halkı korku içinde göçe zorladığı ifade edildi. Ayn Eyub'da yaşananların, Filistinlileri topraklarından sürme hedefiyle planlanan bir zorla göç politikası olduğu vurgulandı. Ayrıca, İsrail güçlerinin saldırılar gerçekleştiren yerleşimcilere koruma sağladığı belirtildi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Beyder Bedevi Haklarını Savunma Kuruluşu, insan hakları kuruluşlarına, İsrail'in ihlallerini kamuoyuna duyurma çağrısı yaptı. Kuruluş, uluslararası yaptırımlar uygulanmadığı müddetçe bu ihlallerin devam edeceğini, bunun sonucunda Filistinlilerin daha fazla göçe ve saldırıya uğrayacağını belirtti.

Zorla Göç Ettirilen Ailelerin Durumu

Kuruluş Başkanı Hasan Melihat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorla göç ettirilenlerin toplamda 30 aileden oluştuğunu ve bu durumun onlarca kişiyi kapsadığını ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı