DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.766.004,26 0,04%

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere Saldırdı

Kalkilya'da gerçekleşen baskında 2 Filistinli yaralandı, biri ağır durumda.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 23:57
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 23:57

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere Saldırdı

İsrail'in Baskınları Devam Ediyor

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentine baskın düzenleyerek, 1'i ağır 2 Filistinliyi yaraladı.

Baskının Ayrıntıları

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail güçleri, Kalkilya'da bir aracı takibe alarak ateş açtı. Bu saldırıda, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kalkilya'ya bağlı Azzun beldesinde biri ağır olmak üzere 2 Filistinlinin yaralandığı ve yaralıların Kalkilya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Artan Gözaltılar ve Saldırılar

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasının ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemleniyor. Bu süreçte, İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucunda şu ana kadar 589 Filistinli hayatını kaybetti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı