İsrail'in Batı Şeria Baskını
İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde gerçekleştirdiği baskında bir Filistinliyi öldürdü. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu trajik olay Tubas kentinde meydana geldi.
Baskın Detayları
Sabah saatlerinde Tubas kentindeki bir ev kuşatıldı. Bu operasyona buldozerler ve insansız hava araçları (İHA) da destek verdi. Kuşatma altındaki eve açılan ateş sırasında, omuzdan ateşlemeli füze kullanıldığı bildirildi.
Kayıplar ve Gözaltılar
Filistin resmi ajansı WAFA tarafından aktarılan bilgilere göre, yapılan baskında hayatını kaybeden kişi Fayiz Ebu Amir olarak tespit edildi. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Tubas baskınından sonra kent çevresindeki Tamun beldesine de ataque düzenlediğini belirtirken, burada evlerin arandığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ifade edildi.
Artan Şiddet Olayları
7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail'in Gazze Şeridine yönelik başlattığı saldırılarla birlikte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki operasyonlar da artmış durumda. Bu süreçte, Filistin topraklarında hayatını kaybedenlerin sayısı 626'ya ulaştı.
İsrail askerlerinin düzenlediği bu saldırılar, bölgedeki gerilimi yükseltmeye devam ediyor ve uluslararası alanda geniş yankı buluyor.