İsrail'in, 110 Filistinli esiri TSİ 18:00'de serbest bırakması bekleniyor. Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını erteleyen İsrail, bu konudaki sorunları çözmek amacıyla arabulucularla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Güvenlik kaynaklarına dayanan haberlere göre, meselelerin halledilmesinin ardından esir takası süreci devam edecek.
Önceki gün Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde yaşanan olaylar nedeniyle esirlerin serbest bırakılması süreci askıya alınmıştı. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, bu ertelemenin gerekçeleri arasında belirtilen durumun ardından, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının yeniden gündeme geldiği ifade ediliyor.
Diğer yandan, Hamas ile yapılan esir takasının üçüncü turunda, daha önce Gazze'de 3 İsrailli ve 5 Tayland vatandaşı esirin serbest bırakıldığı bilgisi de paylaşıldı. Bu esirler, Uluslararası Kızılhaç ekiplerine teslim edilerek İsrail'e ulaştı. Han Yunus'taki serbest bırakma sırasında ise büyük bir kalabalık oluşmuştu.