İsraftan iklim eylemine: Kahramanmaraş'ta Sıfır Atık Çalıştayı çözüm odaklı buluştu

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Sıfır Atık Çalıştayı, 15 tematik masada yaklaşık 300 kişinin katılımıyla israfın azaltılması ve iklim eylemlerine çözüm aradı.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 16:42
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 16:42

İsraftan iklim eylemine: Kahramanmaraş'ta Sıfır Atık Çalıştayı çözüm odaklı buluştu

çalıştayın kapsamı ve katılımcılar:

Kahramanmaraş Sıfır Atık Çalıştayı, Yerelden Ulusala İsraf, Atık ve Kaynak Yönetimi temasıyla Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda ve çeşitli kurumların iş birliğiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte kent çevre ve sürdürülebilirlik öncelikleri 15 tematik masada ele alındı ve sürece yaklaşık 300 kişi katıldı.

konuşmalar ve vurgulanan öncelikler:

Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ortak aklın desteklenmesinin ve atılacak adımların takipçisi olunmasının önemine vurgu yaptı. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ise 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden yapılanma sürecinde kentin geleceğin ihtiyaçlarına göre inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

İstiklal BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, COP31'e 16 projeyle katılacaklarını ve ölçülebilir çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

çıktılar ve sonraki adımlar:

Çalıştayda iklim, afet ve doğa yönetimi, su yönetimi, tarım ve gıda sistemleri ile enerji ve ulaşım dönüşümü gibi alanlarda stratejiler geliştirildi. Bu çalışmaların çıktıları, ilerleyen süreçte açıklanacak İl Sıfır Atık Hedef Belgesi'ne temel oluşturacak.

Etkinlik, yerelden ulusala israfın azaltılması ve kaynak yönetimi alanlarında çözüm odaklı adımların belirlenmesi için bir araya gelme ve koordinasyon zemini sağladı.

SIFIR ATIK VAKFI KOORDİNASYONUNDA, KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ HİMAYELERİNDE VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ...

SIFIR ATIK VAKFI KOORDİNASYONUNDA, KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ HİMAYELERİNDE VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE "KAHRAMANMARAŞ SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI" DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.