Isparta'da hafta sonu koruma ve kontrol denetimleri
Denetim sonuçları ve uygulama
Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Merkez Şefliği ekipleri, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında hafta sonu koruma ve kontrol denetimleri gerçekleştirdi.
Yürütülen çalışmada toplam 84 kişi denetlenirken, usulsüz avcılık yaptığı tespit edilen 2 kişi hakkında idari işlem uygulandı.
DKMP ekipleri, yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerin il genelinde aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.
Yetkililer, düzenli denetimlerin bölgedeki türlerin korunmasına ve mevzuata uyumun sağlanmasına katkı sunduğunu belirterek, denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
ISPARTA DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR EKİPLERİNİN HAFTA SONU GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KORUMA VE KONTROL DENETİMLERİNDE 84 KİŞİ KONTROL EDİLDİ, USULSÜZ AVLANAN 2 KİŞİ HAKKINDA İDARİ İŞLEM UYGULANDI.