Isparta'da 5 bin 29 öğrenci 13 Haziran'daki LGS'ye katılacak; hazırlıklar tamam

Isparta'da 13 Haziran'da yapılacak LGS'ye 5 bin 29 öğrenci katılacak; 27 merkez ve 379 salonda sınav, güvenlik ve beslenme tedbirleri açıklandı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 13:19
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 13:23

Isparta'da 5 bin 29 öğrenci 13 Haziran'daki LGS'ye katılacak; hazırlıklar tamam

Isparta'da LGS hazırlıkları tamamlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, 13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Ocak, sınavın il genelinde güvenli ve sağlıklı biçimde yürütülmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Sınav takvimi ve katılımcı sayısı

Ocak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yönelik LGS'nin iki oturum halinde uygulanacağını söyledi. Birinci oturum 09.30'da sözel bölümle başlayacak ve 50 soru 10.45'te sona erecek. İlk oturumun ardından 75 dakikalık ara verilecek; ikinci oturum ise 11.30'da başlayarak fen bilimleri ve matematikten oluşan 40 soruyu 80 dakikada kapsayacak.

İlimizde sınava 5 bin 29 öğrenci başvurmuştur. Sınav, 27 sınav merkezinde ve bir öğrencinin ev ortamında olmak üzere toplam 379 salonda gerçekleştirilecektir. Okullar, millî takımın pazar günü oynayacağı maç nedeniyle 13 Haziran Cuma günü idari izinli olup, bu sayede öğrenciler ve veliler sınav yerlerini önceden görme imkânı bulacaktır.

Güvenlik ve yeni uygulamalar

Ocak, sınav sürecinde toplam 795 öğretmen ve idareci'nin görev alacağını; bunların 510'unun il merkezinde, 285'inin ilçelerde görev yapacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan sınav güvenliği tedbirleri kapsamında bu yıl iki önemli yenilik uygulanacak.

Bunlardan ilki, bina girişleri ve toplantı salonlarında kayıt yapan kamera sistemleri kurulması; ikincisi ise görevlilerin üst aramalarının yapılmasıdır. Ayrıca sınav evraklarının açılması, dağıtılması ve teslim edilmesi süreçleri toplantı salonlarında kamera kaydı altında yürütülecek. Mazereti kabul edilen bir öğrencinin sınava ev ortamında alınacağı da açıklanan uygulamalar arasında yer aldı.

Beslenme desteği

Ocak, öğrencilerin temel ihtiyaçlarına yönelik düzenlemeler kapsamında tüm katılımcılar için su tedarik edildiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı beslenme kiti desteği ile talep eden öğrencilere yulaf bar, su, kuru üzüm ve ceviz içeren paketlerin dağıtılacağı bildirildi. Bu ürünler iki oturum arasındaki sürede tüketilebilecek; sınav esnasında ise yalnızca su içilebilecektir. Beslenme kitleri hazırlanıp okullara teslim edilmeye hazır hale getirilmiştir.

Velilere ve vatandaşlara çağrı

Ocak, velilere okul girişleri ve kapı önlerine araç park edilmemesi yönünde uyarıda bulundu; öğrenciler indirilip araçlar uygun ve uzak alanlara park edilerek yoğunluğun önlenmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca iki oturum arasındaki sürede velilerin okul bahçelerine girmemeleri istendi ve sınav binalarında yalnızca görevliler ile sınava giren öğrencilerin bulunacağı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandığını, sınav öncesi, sırası ve sonrasında güvenlik, asayiş ve gürültü tedbirlerinin alındığını ifade eden Ocak, vatandaşlardan sınav sırasında çocukların dikkatini ve motivasyonunu olumsuz etkileyebilecek davranışlardan kaçınmalarını istedi. Ocak, "Öğrencilerimiz bu sınav için yıl boyunca emek verdi ve yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. İnşallah bu süreci de başarıyla tamamlayacaklar" dedi.

ISPARTA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ RECAİ OCAK

ISPARTA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ RECAİ OCAK

BESLENME KİTİ, TALEP EDEN ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.