İspanya Dışişleri Bakanı Albares: AB, Suriye'deki Yeni Yönetimle Çalışmayı Kabul Etti

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, AB ülkelerinin Suriye'deki yeni yönetimle iş birliği yapma konusunda hemfikir olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.03.2025 22:27
Güncelleme Tarihi: 17.03.2025 22:27

İspanya Dışişleri Bakanı Albares: AB, Suriye'deki Yeni Yönetimle Çalışmayı Kabul Etti

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Suriye'deki yeni yönetimle çalışmak konusunda hemfikir olduklarını vurguladı. Albares, bu açıklamayı Brüksel'de düzenlenen Suriye'ye Destek Konferansı sonrasında basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede yaptı.

Albares, konuşmasında, "Suriye'nin yeni bir Afganistan'a dönüşmemesi için Suriye'deki yeni yetkililerle birlikte çalışmamız gerektiği konusunda herkes hemfikir," ifadelerini kullandı. Bu durumun, DEAŞ'ın olası yayılımının Avrupa için bir tehdit oluşturduğu gerçeğiyle de bağdaştığını belirtti.

Bakan, "Suriye'deki boşlukta radikal dinci grupların bu ülkeyi yeni bir Afganistan'a dönüştürme fikrinin engellenmesi, Suriye için almamız gereken bir derstir," dedi. Albares, Suriye halkına yönelik kapsayıcı ve barışçıl bir geleceğe yönelik taahhütlerin sürdüğünü vurgulayarak, İspanya ve AB'nin Suriye'yi desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Albares, "Yeni Suriye'de şiddet kabul edilemez. Dinler arası veya azınlıkları etkileyen şiddet kabul edilemez. Dolayısıyla, hem önceki rejimde hem de başlayan yeni dönemde şiddetin sorumluları hesap vermelidir," şeklinde konuştu.

Son olarak, İspanyol bakan, Suriye halkına insani yardım olarak 9,5 milyon avro taahhüdünde bulunduklarını ve Arap Birliği'nin Gazze planına destek verdiklerini de ifade etti. Ayrıca, 14 Nisan'da Lüksemburg'da gerçekleştirilecek AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Filistin'den bir temsilcinin katılacağını hatırlattı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı